Klockaregården är öppen igen!

KLOCKAREGÅRDEN ÖPPNAR IGEN FÖR BESÖKANDE HÄSTAR – MEN VI TÄNKER PÅ SÄKERHETEN
Måndag 11 mars öppnar anläggningen på Klockaregården åter för besökande hästar, och hästar som står på anläggningen får åka på träning, tävling och annat.
Vi har inga misstänkta smittor på anläggningen, utan stängningen var en ren försiktighetsåtgärd.
När vi nu öppnar igen gäller följande regler:
− Tempa din häst innan du tar den till Klockaregården
− Hästägarförsäkran gäller – har du de senaste tre veckorna haft en sjuk eller smittad häst i ditt hemmastall, eller om din häst visat tecken på sjukdom eller smitta, ska du inte åka på träning med din häst
− Inga besökande hästar får ledas genom eller ställas upp i stallet. Ska du till gamla ridhuset, gå genom logen – men undvik närkontakt med hästarna som står där
− Om du besöker olika stall, byt kläder och var noggrann med hygienen innan du kommer till Klockaregården
− Använd handspriten som finns på toaletten när du kommer och när du lämnar stallet
− Undvik närkontakt med andra hästar när du är på anläggningen
− Ett tips är att ta med en egen stor kasse att lägga täcken och jackor i, så slipper du hänga dem på sargen. Detta är dock inget krav.
− Det går bra att ta med egen häst till lektionsridning, men tänk på att följa reglerna och tänka på att minska smittriskerna så mycket som möjligt
− Följ gärna länsveterinärens råd och vaccinera din häst mot hästinfluensa var sjätte månad, för att öka skyddet. Detta är inget krav, eftersom TR inte kräver vaccination mer än en gång om året.
Anläggningen stängdes den 25 februari, och blir alltså två veckor lång. Vi har misstänkta smittor i Västra Götaland, samt konstaterad kvarka på Tibrobygdens Ridskola, men i övrigt inga kända smittor i närområdet.
Läget kan fortfarande förvärras igen, men om vi alla hjälps åt, tänker på smittrisker och håller oss till goda rutiner, så ska vi förhoppningsvis kunna ha anläggningen öppen som vanligt.
Tack för din förståelse!
Robert Bengtsson, ordförande Falbygdens Hästsportförening
Frida Andersson, ridskolechef Falbygdens Ridcenter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-